Sähköajoneuvopäivä

todayOctober 5, 2022 11:00 am - 1.00 pm
placeKoulutuskeskus Salpaus, Vipusenkadun kampus, Vipusenkatu, 15230 Lahti
starKoulutuskeskus Salpaus ja Lahti GEM (LADEC)
paymentMaksuton

Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri Lahti GEM ja Koulutuskeskus Salpauksen SÄHÄKKÄ-hanke järjestävät yhteistyössä Sähköajoneuvopäivän keskiviikkona 5.10.2022 klo 11–13 Koulutuskeskus Salpauksen, Vipusenkadun kampuksella. 


Tapahtumassa opiskelijat, opettajat ja muut osallistujat pääsevät tutustumaan liikenteen sähköistämisen teemoihin. Tapahtumarasteilla esitellään sähköisiä ajoneuvoja ja niiden tekniikkaa, sähköistämisen infraratkaisuja ja latausteknologiaa.

Rastien teemoja:

  • erityyppiset sähköiset ajoneuvot ja niiden latausjärjestelmät sekä kokemuksia sähköajoneuvoista (mm. kevyt liikenne, sähköiset yhteiskäyttöautot)
  • sähkömoottorit ja akkuteknologiat
  • sähköistämisen infra- ja energiaratkaisut liikenteen sähköistämisen mahdollistajana
  • opiskelijatöinä suunniteltuja ja valmistettuja sähköisiä ajoneuvoja
  • liikkumisen palvelukehitys
     

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki sähköisestä liikenteessä kiinnostuneet!

Lisätietoja tapahtumasta

Tiina Jauhiainen
0440 263 584
tiina.jauhiainen@ladec.fi

-----------------

Tapahtuma on osa Päijät-Hämeen liiton ja Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) rahoituksella toteutettavaa Hiilineutraalin sähköistymisen ekosysteemi -hanketta (Dnro.8/00.01.05.21/2021). Hanketta ja sen ympärille rakennettua Lahti GEM -yhteistyöalustaa ja toimenpiteitä koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.

JA

SÄHÄKKÄ eli Sähkö- ja automaatio-osaamisen kehittäminen Lahden seudulla hanketta, jota koordinoi Koulutuskeskus Salpaus. Hankkeen tavoitteena on työllisyyden edistäminen sähkö- ja automaatioalan osaamistasoloikalla Päijät-Hämeen alueella. Tavoite voidaan saavuttaa edistämällä alueen tarpeita vastaavaa, nykyaikaista ja tulevaisuudessakin tarvittavaa ja helposti muunneltavaa sähkö- ja automaatioteknologioiden osaamiseen liittyvää laadukasta koulutustarjontaa.