Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri

Yhteistyöalusta liikkumisen vihreälle sähköistymiselle

Lahti GEM (Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri) on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta liikenteen vihreän sähköistymisen teknologioiden ja ratkaisujen kehittämisessä sekä kaupallistamisessa. 

Sähköistyvässä liikenteessä on meneillään iso teknologinen murros. Sääntelyn kiristyminen ja kuluttajien huoli ilmastonmuutoksesta luovat nopean muutoksen liikenteeseen. Sähköautojen suosio kasvaa, mutta monet eivät tiedä, että sähköinen liikenne ei ole vain sähköautoja ja akkuja. Se on myös muutos koko energiantuotannossa ja infrastruktuurissa.

Klusterin painopistealueita ovat raskaan liikenteen ajoneuvojen, erikoisajoneuvojen ja työkoneiden sähköistysratkaisujen luominen, vaihtoehtoisten polttoaineiden lataus- ja jakeluinfrastruktuuriteknologioiden sekä hiilineutraalien energiajärjestelmien kehittäminen ja rakentaminen. Automaatio ja digitalisaatio sekä data-analytiikka ovat myös keskeisiä osa-alueita.

Lahti GEMin toimintaan ovat tervetulleita kaikki toimijat, joilla on liikenteen sähköistymiseen liittyvää toimintaa tai jotka ovat kiinnostuneita rakentamaan päästöttömän liikenteen tulevaisuutta.

Missio

Klusteri heijastaa yritysten, tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden ja kaupunkien tarpeita. Lahti GEMin toiminnalle on asetettu strategiset tavoitteet klusteritoimijoiden liiketoimintaa tukien.

Lahti GEM strategiset painopisteet:

+ tukea liiketoiminnan kasvua ja kansainvälistymistä kehityshankkeiden ja pilotointien avulla;

+ etsiä aktiivisesti uusia investointeja ja kumppanuuksia kansallisesti ja kansainvälisesti;

+ edistää tutkimuksen, koulutuksen ja TKI-infrastruktuurin uusia avauksia, joilla on merkitystä sekä liiketoiminnalle että osaamisen kehittymiselle kansallisesti ja kansainvälisesti.​​​​​​


Lahti GEM on Lahti - Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021 vuoden perintö.

Lahti GEM - video (traileri)

Lahti GEM - video (lyhyt versio)

Lahti GEM - video (täysversio)

Uutiset

Tule rakentamaan kestävää sähköistä liikkumista yhdessä!

Mitä saat, jos olet klusterin jäsen?

+ Kasvava ja aktiivinen verkosto edelläkävijöitä ja muita organisaatioita liikkuvuuden vihreän sähköistämisen alalla;

+ Suora pääsy yliopistojen huippuosaamiseen, tutkimukseen ja nuoriin ammattilaisiin; osallistua ja hyödyntää TKI- ja pilottihankkeita;

+  Mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa konkreettisia teknologia- ja liiketoiminnan kehittämisprojekteja muiden yritysten, yliopistojen ja kaupunkien kanssa;

+ Mahdollisuus skannata uusia potentiaalisia liikekumppanuuksia ja innovatiivisia yrityksiä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Jos olet kiinnostunut sähköliikenteestä ja Lahti GEMistä, tule rohkeasti mukaan!

Lahden seutu - loistava logistinen sijainti ja paikka kehittää sähköisen liikkuvuuden ratkaisuja

Lahti on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja Lahden seutu on yli 200 000 asukkaan kasvukeskus. Lentokenttä, Vuosaaren satama ja Helsingin keskusta ovat kaikki vain tunnin matkan päässä. Noin 80 % Suomen markkinoista on 150 kilometrin säteellä.

Lisää tietoa Lahti Business Regionista

Lahden seutu sijaitsee merkittävässä liikennevirtojen ja logistiikan solmukohdassa, jossa sinulla on loistavat mahdollisuudet testata ja kehittää sähköisen liikkuvuuden teknologioita ja ratkaisuja. Myös Lahden seudun sijainti Etelä-Suomen pääteiden risteyksessä Euroopan laajuisen verkon (TEN-T) kanssa on ihanteellinen kuljetus- ja logistiikkatoimijoille.

Meillä on vahvat perinteet ja asiantuntemus ajoneuvoteollisuudesta ja maailmanluokan teknologiakehityksestä, kuten e-latausjärjestelmistä.

Ota yhteyttä


Olethan yhteydessä meihin klusterijäsenyyteen, yhteistyöhön ja lisätietojen saamiseen koskevissa asioissa. Sovitaan tapaaminen ja jutellaan lisää! 

Isto Vanhamäki

Johtaja
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi

Pekka Komu

Liiketoimintakehittäjä
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi